Kangasalan Joulu

Kangasala-Seuran vuosikirja, julkaistu vuodesta 1948 lähtien.
Kangasalan Kirjastossa on kotiseutukokoelma, jossa on luetteloitu vanhat Kangasalan Jouluissa olleet artikkelit ja valokuvat. Sieltä löytyy myös kaikki Kangasalan Joulut.

Kangasalan Joulu

Kangasalan Joulu on Kangasala-Seuran vuosittain julkaisema, kauimmin keskeytyksettä ilmestynyt kotiseutulehti maassamme. Ensimmäinen Kangasalan Joulu julkaistiin vuonna 1949, samana
vuonna kuin Kangasala-Seura perustettiin. Nimestään huolimatta se ei kuitenkaan ole joulusta kertova lehti, vaan mittava vuosittainen paikallishistorian paketti, joka ilmestyy aina loppuvuodesta ja on myös suosittu joululahja. Sen sivulle on kertynyt runsain määrin pitäjänhistoriaa, muualla julkaisematonta tietoa, tarinoita, tutkimuksia, henkilöhistorioita ja muistelmia. Näiden lisäksi Kangasalan Joulusta löytyy valokuvia ja piirroksia historian varrelta. Juttuja pyritään hankkimaan laajasti eri puolilta Kangasalaa.

Kangasalan Joulu tehdään talkootyöllä ja se on seuralle taloudellisesti merkittävä ponnistus. Lehden tuotto käytetään museon ylläpitoon ja julkaisutoimintaan. Kiitos kuuluu kirjoittajille, jotka ovat korvauksetta antaneet julkaistavaksi kirjoituksensa, eikä toimittamisestakaan ole ollut kuluja.

Kiitoksen saavat myös ilmoittajat, jotka ovat tehneet Kangasalan Joulun painattamisen mahdolliseksi. Lehden myymisestä ovat vastanneet paikalliset liikkeet sekä koulujen oppilaat opettajiensa johdolla. Myyntipalkkion avulla koululaiset ovat voineet kerätä varoja leirikouluihin ja muihin yhteisiin tarkoituksiin. Koululuokat ja päiväkotiryhmät ovat puolestaan tervetulleita maksutta museoon osana kotiseutuopetusta.

Sivuston toteutus: